Hematom in sarcina?

 Hematom in sarcina?Atunci cand medicul ginecolog va pomeneste despre hematomul in sarcina, primul lucru pe care il veti face este sa va panicati. Oricum ati privi acest lucru, hematomul in sarcina nu este tocmai o veste buna. Cu toate ca nu este o veste tocmai buna, nu inseamna ca sarcina dvs. nu va ajunge la bun sfarsit. Majoritatea cazurilor de hematom in sarcina se termina cu bine pentru femeia insarcinata.

 

Ce este un hematom in sarcina?

 

Hematomul in sarcina este un cheag de sange care se regaseste intre membrana si peretele uterului. Acesta afecteaza mai putin de 1% din cazurile de sarcina, si sangerarile incep atunci cand o mica parte din membrana se separa de uter. Medicii inca nu stiu exact cauza acestui proces.

Semne si simptome

 

O femeie care sufera de hematom in timpul sarcinii poate sangera diverse cantitati de sange, care variaza de la sange inchegat pana la sangerari mai serioase, care sunt insotite si de cheaguri de sange. Sangerarile pot fi insotite de crampe abdominale sau pot aparea fara nici un fel de avertisment sau durere.

Diagnosticarea

 

Medicii folosesc ultrasunete pentru a descoperii hematomul. In cazul in care o femeie prezinta sangerari, poate fi un simptom al avortului spontan. Cu toate ca si acest lucru suna infricosator, majoritatea femeilor suspecte de avort spontan isi pot duce sarcina la bun sfarsit.

Riscuri si complicatii

 

In anumite cazuri, un hematom poate duce la avort spontan. Studiile arata ca riscul de a face avort spontan creste in cazul in care hematomul este diagnosticat tarziu, sau daca acesta este de dimensiuni mai mari. Hematoamele de dimensiuni mici, de obicei nu afecteaza sarcina. Hematoamele mari pot duce si la alte complicatii, cum ar fi travaliu prematur sau restrictie de crestere.

Tratarea hematomului

 

Cel mai indicat lucru, in cazul in care sunteti diagnosticata cu hematom, este sa urmati instructiunile medicului, iar daca acesta va recomanda sa va odihniti cat mai mult, incercati sa faceti asta. Nu este un proces usor, insa trebuie sa intelegeti ca sunt sanse ca dvs. si copilul dvs. sa nu patiti nimic si totul sa se termine cu bine.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *