Saptamana 13 de sarcina

Saptamana 13 de sarcinaEste ultima saptamana a primului trimestru si tu ai reusit sa ajungi cu bine pana aici. Ai ajuns in ultima saptamana a primului trimestru.Ar trebuii sa fii mandra de tine, ai crescut un fat care acum are si corzi vocale, gingii si chiar si amprentele degetelor au inceput sa apara! Iar tu, probabil ai tinut secret acest lucru de restul lumii, cum ca esti gravida. In saptamana a 13-a este momentul sa raspandesti vestea ca esti gravida, si asta pe langa membrii familiei care probabil ca stiu deja acest lucru. Dar este important sa stii ca nu sunt anumite reguli in a le spune oamenilor cand esti tu gravida sa nu, pur si simplu ramane la aprecierea ta sau a voastra cand vrei sau vreti sa faceti acest lucru.

Ce marime are copilul tau la 13 saptamani?

 

Se apropie de marimea unei nectarine! Are aproape 23 de grame si 73 de milimetri. Caputul incepe sa fie proportionat cu corpul lui.

Copilul tau la 13 saptamani

 

Iti vine sa crezi ca deja isi formeaza gingiigle si corzile vocale? In curand o sa aiba si dintii formati sub aceste gingii
Cu toate ca inca este mic, deja incepe sa dezvolte amprentele degetelor de la maini si de la picioare.
Intestinele copilului se muta din cordonul ombilical in burtica

Simptomele sarcinii in saptamana a 13-a

 

Venele tale incep sa fie din ce in ce mai vizibile, asta datorita cresterii volumului de sange pe care corpul il transporta la bebelus
Iti scad simptomele cele mai accentuate de pana acum, si anume senzatiile de rau de dimineata se duc si nici ameteli parca nu mai ai! Bravo tie!
Poate ca ti se va creste apetitul sexual. Profita de acest lucru pentru a te apropia mai mult de partenerul tau de viata.

Acum este momentul sa sarbatoresti, un trimestru s-a dus, mai ai doar doua! Acum te poti apuca sa faci exercitii, datorita excesului de energie pe care il simti deja, este un moment oportul pentru asa ceva.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *