Saptamana 15 de sarcina

Saptamana 15 de sarcinaIn timp ce copilul tau se misca din greu in burtica ta, s-ar putea ca si tu sa te misti la fel de mult. Acum ca ai ajuns in saptamana 15 a sarcinii probabil ca esti extrem de energica, ceea ce inseamna si un libido ridicat de asemenea. Hai sa recunoastem, gandul ca copilul tau este atat de aproape ii poate da emotii partenerului tau. Aminteste-i ca nu este nici un pericol si ca, copilul n-are nici o idee despre ce se intampla in timpul actului vostru sexual.

Atat timp cat doctorul vostru nu va dat o restrictie in privinta asta, inseamna ca totul este normal si ca puteti face sex ori de cate ori simtiti nevoia. Bineinteles ca simptomele pe care le intalnesti in saptamana 15, cum ar fi sangerarile nazale si probleme stomacale, iti pot taia apetitul sexual uneori, dar nu este nici o problema, este de inteles sa ti se intample acest lucru si sa speram ca si partenerul tau de viata intelege acest lucru.

Ce marime are copilul tau in saptamana 15 ?

 

Marimea medie a unui copil in saptamana 15 este de 10.16 centimetri! Deja are o forma dezvoltata de copil si este foarte mare, fata de saptamanile trecute. Cantareste 70 de grame, deci e clar ca se vad eforturile depuse mancand mai bine, copilul creste foarte rapid! La aceasta marime picioarele copilului incep sa fie mai lungi decat manutele lui. O surpriza destul de mare este ca in saptamana 15, copilul incepe sa sughita! Si pe langa asta ingheieturile de la manute si de la picioare acum sunt 100% functionale.

Simptomele sarcinii in saptamana 15

 

Sangerarile nazale isi fac simtita prezenta. Aceste sangerari sunt datorare nivelului mare de sange care circula prin corpul tau si bineinteles in zona sensibila a nasului.
Arsurile stomacale apar si ele, impreuna cu gazele stomacale si indigestia. Toate acestea din cauza hormonilor.
Gingii umflate tot datorita hormonilor. Asigurati igiena dintilor tai si mergi la dentist regulat.

In aceasta perioada puteti vedea si inregistra miscarile copilului cu ajutorul doctorului vostru. O sa fiti uimiti cata miscare are loc in stomacelul tau si tu inca nu poti simtii mare lucru.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *