Simptome ale sarcinii – Cum e sa fi insarcinata

 Simptome ale sarcinii – Cum e sa fi insarcinataSunt insarcinata ?Sunt insarcinata ?
Majoritatea femeilor incep sa suspecteze o sarcina atuci cand ciclul menstrual lispesete pentru o perioada. Chiar daca absenta ciclului menstrual este cel mai distinctiv semn al sarcinii, exista si alte semne si simptome ale sarcinii, pentru ca sunt cazuri in care exista sarcina si ciclul menstrual continua sa vina, sau invers, exista cazuri cand ciclul menstrual sare unul sau doua perioade dar nu este sarcina.

 

 

E important sa stiti ca nu toate femeile vor experimenta fiecare dintre aceste simptome sau nu le vor simti la aceeasi intensitate.
Simptomele unei sarcinii ectopice (sarcina extrauterina localizata de obicei in trompele uterine), sunt foarte asemanatoare la început cu simptomele sarcinii normale si pote prezenta multe dintre simptomele descrise mai jos. Cu toate acestea, o sarcina ectopica, va avea si alte simptome, cum ar fi dureri abdominale si sangerari vaginale, care apar si se dezvolta în timp, de obicei de la 6 pana la 8 saptamani dupa ultima perioada menstruala.

Acestea sunt simptomele de sarcina cele mai frecvente:Lipsa cilclui menstrual este de cele mai multe ori primul semn si este un simptom comun al trimestrului 1 de sarcina. Nu toate femeile vor experimenta aceleasi simptome, si nici la aceeasi intensitate.

  • Simptome ca umflarea sanilor, sensibilitate crescuta, sunt printre cele mai frecvente asociate inceputul sarcinii.  Exista, de obicei, doar o mica de crestere în greutate, in primul trimestru de sarcina.
  • Multe femei au pofte pentru anumite alimente si nu numai, in prima parte a sarcinii.
  • O temperatura bazala crescuta (temperatura corpului masurata oral sau vaginal, dimineata, imediat dupa trezirea din somn) este un alt semn caracteristic al sarcinii.
  • Greata si varsaturile, cunoscute si sub numele de “raul de dimineata”, incep de obicei in a 2 saptamana de sarcina, si pot dura pana in saptamana a 8-a.

Alte simptome timpurii posibile ale sarcinii sunt : modificari ale dispozitiei, oboseala, modificari ale pigmentarii pielii, urinare frecventa, dureri de cap.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.