Comportamentul sexual

Comportamentul sexual este o latura particulara a comportamen­tului global, care incepe sa se manifeste la un individ intr-un anumit moment al vietii sale. La baza comportamentului sexual sta motivatia sexuala, ceea ce multi numesc instinct sau impuls sexual. Comportamentul psiho-sexual al adolescentului se caracterizeaza prin mobilitate, trecere rapida de la curaj la timiditate, de la starea de excitatie la una de apatie, de la entuziasm la depresie.
Adolescentul este preocupat de transformarile corporale, de aspectul si functionarea organelor sale genitale, de modul de mani­festare, a caracterelor sexuale secundare. Unii adolescenti cauta per­fectiunea, fiind nemultumiti de corpul lor, in timp ce altii au tendinta de a se autoadmira, fiind tot timpul incantati de propria lor persoana. In adolescenta trezirea impulsului sexual se confrunta cu mentali­tatea adultilor, care de multe ori refuza sa recunoasca si sa accepte ceea ce au simtit si au trait la varsta adolescentei.

Comportamentul sexual este o latura particulara a comportamen­tului global, care incepe sa se manifeste la un individ intr-un anumit moment al vietii sale. La baza comportamentului sexual sta motivatia sexuala, ceea ce multi numesc instinct sau impuls sexualComportamentul psihosexual al adolescentului se caracterizeaza prin mobilitate, trecere rapida de la curaj la timiditate, de la starea de excitatie la una de apatie, de la entuziasm, la depresie.
Adolescentul este preocupat de transformarile corporale, de aspectul si functionarea organelor sale genitale, de modul de manifestare, a caracterelor sexuale secundare. Unii adolescenti cauta perfectiunea, fiind nemultumiti de corpul lor, in timp ce altii au tendinta de a se autoadmira, fiind tot timpul incantati de propria lor persoana. In adolescenta trezirea impulsului sexual se confrunta cu mentalitatea adultilor, care de multe ori refuza sa recunoasca si sa accepte ceea ce au simtit si au trait la varsta adolescentei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *