Erectia si ejacularea

Erectia

Erectia este provocata de diferite tipuri de excitatii fizice, psihice sau senzoriale care trimit informatii unui centru reflex situat in maduva spinarii. In cursul erectiei, corpii cavernosi se umplu de sange, iar venele care permit sangelui sa se intoarca in marea circu­latie se inchid. Penisul creste in volum, isi modifica pozitia, devenind perpendicular fata de abdomen si rigid, in felul acesta poate patrunde in vaginul femeii.

Ejacularea

Ejacularea survine cand penisul este in erectie, fiind determinata de puternice contractii ale musculaturii penisului. Aceste contractii determina evacuarea spre uretra a spermei acumulate in veziculele seminale. Sperma este expulzata in mai multe jeturi de intensitate descrescatoare. Cantitatea de sperma corespunzatoare fiecarei ejacu­lari este de 1-4 cm3, fiecare cm3 de sperma contine 50-100 de milioane de spermii.

Erectia si ejacularea pot sa se produca si noaptea, in mod inconatient (involuntar). Ejacularile nocturne, frecvente in timpul adolescentei, sunt normale si nu trebuie sa constituie un motiv de ingrijorare.

Sistemul reproducator masculin

Sistemul reproducator masculin este format din organe genitale interne – testicule, cai spermatice, glande anexe – si externe – penisul si scrotul.

One thought on “Erectia si ejacularea

  • Pentru a-mi imbunatati viata sexuala am utilizat un produs din plante. L-am luat la sfatul colegului meu care si el a obtinut ceva rezultate cu el. Numele produsului e ……ropills si eu l-am luat de pe …….pills.ro. Nu mi-a provocat efecte adverse si mi-a imbunatatit viata sexuala!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *