Avem sau nu nevoie de fier ?

De aceasta data cand spun fier ma refer la fierul sub forma de discuri, greutati, gantere, placi etc. Mai precis greutati cu care poti face muschi cum se spune popular. De ce avem totusi nevoie de fier cand la orice click pe Internet gasesti tot felul de retete miraculoase si aparate care „te ajuta” sa ajungi la fizicul dorit fara a ridica nici macar o gantera ?

Ce face fierul ? La ce foloseste fierul ?

Sa o luam logic. Atunci cand ridici o gantera de exemplu muschii,  oasele, tendoanele, plamanii, inima etc sunt supuse unui stres mai mare decat cel obisnuit. Fierul iti ofera acea forta gravitationala impotriva careia iti incordezi muschii. Aceste exercitii te ajuta sa cresti in masa musculara, rezistenta, intaresc oasele cresc chiar si capacitatea de a transporta sange si oxigen. De asemenea aceste exercitii modifica mediul hormonal spre constructia de masa musculara, are efect asupra arderii grasimilor transformandu-le in surse de energie si actioneaza asupra reducerii retentiei de apa si celulitei.

Avem nevoie de fier ? Daca da, atunci cine are nevoie de fier ?

Fierul, te ajuta sa iti dezvolti masa musculara. Exista o categorie de persoane cu un genetic foarte bun care practic nu au nevoie de antrenament cu greutati foarte mari, ei putandu-se antrena chiar cu greutatea corpului si pot avea un fizic de exceptie. Ce am scris aici este ceva teoretic deoarece cei dotati genetic sunt cei care ii vezi prin salile de forta ridicand sute de kilograme.

Trasul de fiare va arde calorii intr-un ritm foarte accelerat si dupa cateva ziel ( 2 – 3) dupa antrenament, spre deosebire de antrenamentele cardio care o fac doar pentru cateva ore. De asemenea masa musculara iti permite sa arzi categorii chiar si cand stai degeaba (intr-o masura foarte mica bineinteles).

Ce incercam eu sa explic in acest articol este faptul ca se poate si fara fiare, dar doar pentru cei care au un genetic foarte bun sau un trecut sportiv. Insa pentru cei mai multi, antrenamentele cu greutati isi vor face treaba cu minim de efort si timp investit, daca sunt bine gandite si dublate de alimentatie si odihna pe masura.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *