Beneficiile aduse de Gimnastica

Cele mai multe femei asociaza exercitiile vizice cu o silueta perfecta. Cu alte cuvinte, faci sport numai daca esti nemultimita de greutatea ta. Veti fi surprinse sa constatati cate beneficii puteti obtine facand gimastica.

1. VETI FI MAI SEXY
Exsercitiile sunt un afrodisiac. Ele permit eliberarea hormonului placerii, testosteronul, si sporesc atractia sexuala. Un studiu recent realizat pe un esantion de 8000 de femei a aratat ca jumatate dintre cele care faceau exercitii fizice de trei ori pe saptamana au raportat o imbunatatire a vietii sexuale; o treime au declarat ca numarul contactelor sexuale a crescut de cand fac gimastica, iar una din patru a spus ca ajunge mult mai usor la orgasm.

2. SANI MAI SANATOSI
Femeile sub 40 de ani care fac gimnastica au un risc de doua ori mai scazut de a face cancer la san fata de femeile care nu fac exercitii. Expertii considera ca gimastica conduce la o scadere a nivelului de estrogen.

3. DURERILE MENSTRUALE DISPAR
Exercitiile va pot ajuta sa nu mai aveti dureri in timpul menstruatiei. Nu exagerati insa; prea multe exercitii pot conduce la oprirea ovulatiei si la oprirea menstruatiei pe perioade de mai multe luni sau ani.

4. DORMITI MAI BINE

Femeile care fac gimastica in mod regulat dorm mai profund si adorm de doua ori mai repede decat cele care nu fac exercitii. Beneficiile le puteti observa la cateva luni dupa ce ati inceput sa faceti gimastica.

5. SCAPATI DE RACEALA
Daca cineva v-ar spune atunci cand sunteti racit sa iesiti la o plimbare, ca va face bine, probabil nu -ati crede. Cercetatorii au descoperit ca plimbarile rapide de 45 minute, cinci zile pe saptamana „taie” raul la jumatate”

6. IMUNATATESTE AUZUL
Poate suna destul de ciudat, dar cercetatorii sunt de parere ca gimastica va poate imbunatati auzul. Acest lucru se intampla deoarece exercitiile conduc la cresterea circulatiei in urechea interna.

7. INTARESTE OASELE
Gimastica aerobica este un mijloc excelent pentru a va intari oasele. Acest lucru este variabil pentru femeile care nu au implinit 30 ani. Riscul de a face osteoporoza la femeile care au facut exercitiile fizice scade la jumatate.

8. VETI TRAI MAI MULT
Este oficial – exercitiile iti prelungesc viata. Studiile au descoperit ca riscul de a muri de o forma de cancer, de probleme de circulatie sau alte maladii este de doua ori mai redus chiar si la femeile care nu fac gimastica in mod regulat.

Dormiti opt ore pe zi ! Nu ascultati de oamenii care au nevoie doar de patru sau cinci ore de somn pe noapte pentru a se simti odihniti. Cercetarile arata ca avem nevoie de cel putin opt ore de odihna pe noapte. Se pare ca oamenii care dorm mai putin de sase ore mor mai tineri decat cei care dorm opt ore sau mai mult. Explicatia  : odhina insuficienta conduce la slabirea sistemului imunitar !

One thought on “Beneficiile aduse de Gimnastica

  • Dormi mai bine daca faci gimnastica intr-adevar deoarece practicarea sportului chiar si 30 de minute pe zi ne scapa de stres.
    Mersul pe jos ceva mai rapid decat mersul normal este benefic combate constipatia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *