Hormonul de crestere – Growth Hormone

Haideti sa aruncam o privire asupra ceea ce multi inteleg gresit ca fiind „fantana tineretii”, hormonul de crestere, ce este el exact si cum putem beneficia, noi, sportivii de propria fantana naturala.

Ce este hormonul de crestere (GH – Growth Hormone) ?

Hormonul de crestere (GH) este o proteina sau o peptida a aminoacidului 191, care este eliberat de catre glanda piuritara. La fel ca si „bunicul tuturor culturistilor” – testosteronul, GH este eliberat intr-o maniera pulsatila. Majoritatea indivizilor, cu exceptia celor ce au deficiente severe de GH vor primi intre 8-12 doze de GH/zi, periodic la 2-3 ore. Suma acestor doze de GH variaza in jurul a 0,5 mg/zi cu concentratie de varf atinsa in primele ore de somn.

Ce pot face culturistii care se antreneaza intens ?

Acum ca suntem introdusi in tema, haideti sa vedem care sunt efectele asupra culturistilor ce se antreneaza intens. Legenda ne zice ca GH-ul injectabil este cel mai bun hormon de crestere pentru cresterea in masa musculara si arderea grasimilor, este adevarat ? Probabil ca nu, diindca dupa cum vom afla putin ami tarziu desi nivelele ridicate de GH natural pot si vor creste anabolismul (acumularea de masa musculara) aditional nivelele ridicate de GH  natural inseamna recuperare mai rapida dupa antrenament cuplata cu un mediu mult mai eficient pentru arderea grasimilor.

Cum crestem nivelul de GH ?

Cativa dintre ateltii mai avansati sau cei ce intentioneaza sa pratice tactici chimice kamikaze vor incerca solutia injectarii de GH in cautarea efectelor mitice. In ciuda cultului ce inconjoara GH-ul injectabil, cercetarile au aratat ca efectele acestuia asupra culturistilor sunt nule, nu exista crestere in masa musculara si nici ardere aditionala de grasime. Singurele efecte care merita luate in calcul sunt cele secundare si deloc benefice organismului. De asemenea, la fel ca si in cazul insulinei, exista o insensibilitate la GH, ceea ce inseamna ca la consumul exagerat de GH corpul riposteaza prin scaderea secretiei de IGF 1. Este o situatie fara castig: incercand sa dai corpului cea ce nu ar trebui sa fie acolo, el va compensa in moduri care vor duce la slaba secretie de alti hormoni viali. Injectarea unor ormoni sintetici va duce in final, la un balans negativ al sistemului hormonal.

Pentru a creste nivelul de GH in mod natural tineti cont de urmatoarele sfaturi.
Dormiti suficient. Concentratia maxima de GH este secretata in primele 2-3 ore de somn. Acesta nu este singurul motiv pentru care trebuie sa va odihniti suficient. Fiind odihnit, oriarui sportiv ii va creste abilitatea de a se antrena mult mai intens si mai concentrat ceea ec ne duce la urmaotrul pas spre cresterea nivelului natural de GH.
Antrenati-va.In timp seriile cu greutati mari la exercitiile de baza cuplate cu pauze indelungate vor creste nivelul de testosteron liber, pauzele mai scurte cu repetari mai mutle vor creste nivelul GH-ului natural, rezultand arederea rapida de grasime.

0 thoughts on “Hormonul de crestere – Growth Hormone

  • buna ziua am 16 ani si 1.68 m si 55 kg ce fac asa mai cresc si sunt in perioada pubertatii………..o sa ma cresc??????????
    tata are 1.83….mama 1.70 ………soramea 19 ani 1.75 m?????/
    va rog niste sugestii

  • Eu aveam la 17 ani 1,60 m si ceva, iar intre 18 -19 m-am alungit pana la 1,79 m , fara sa fac nimic, nu toti crestem in inaltime la aceeasi varsta, am avut colegi care au ramas cu inaltimea din clasa a 10 a.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *