Inima si Clenbuterolul

Clenbuterolul este un medicament beta-2 saturat, adica este simiplar in structura cu epinefrina si interactioneaza cu anumiti receptori celulari de tip b-2 adrenalergic. Desi este o substanta interzisa in SUA, poate fi cumparata din farmacii din Europa si in Mexic sub diferite forme si denumiri : tablete, siropuri si injectabile.

Este un medicament folosit de ateleti si culturisti pentru mult apreciatul sau efect de inlaturare a grasimii in axces din organism in timp ce simultan ajuta la cresterea masei musculare. Cel putin asa s-a constatat in cazul animalelor carora s-a administrat aceasta substanta in cantitate mare. Dovezile in cazul oamenilor nu sunt prea concludente avand in vedere ca dozele aplicate animalelor ar fi mult prea toxice pentru organismul uman.

Desi clenbuterolul are reputatia unui medicament puternic cu efect termogenic, asemenea efedrinei, el este mult mai puternic. Datorita sensibilitatii acute la receptorii adrenergici, care se degradeaza rapid, clenbuterolul are efect doar timp de 3 – 4 saptamani. Problemele asociate cu clenbuterolul se datoreaza similitudinii sale structurale cu epinefrina. Studii efectuate pe animale arata clenbuterolul poate reduce aportul de oxigen pentru tesuturile vitale si creste senzatia de oboseala. Cateva zauri de deces in randul culturistilor au fost legate de consumul in exces al aceste substante, desi este dificil sa se faca distinctie intre efectele acesteia si a celorlalte substante consumate de obicei de oameni, cum ar fi diureticele care au si ele efecte adverese asupra functiilor inimii.

Un studiu recent efectuat pe caii de curse a aratat ca clenbuterolul afecteaza negativ activitatea inimii imediat dupa antrenament. Utilizarea cronica a medicamentului exercita un efect remodelator asupra muschiului inimii, ducand la scaderea activitatii nimii deci si la scaderea abilitatii aerobe, concluzie observata in alte studii efectuate pe animale.
Cea mai importanta descoperirea negativa  a fost marirea aortei imediat dupa antrenament ceea ce creste riscul rupturii aortei ceea ce inseamna moarte sigura.

Asadar, ca o concluzie, atentie la medicamentele pe care le consumati !

0 thoughts on “Inima si Clenbuterolul

  • Buna ziua,
    Ma numesc Valentina, am 23 de ani, 1,67 si 76 kg. As dori sa slabesc macar vreo 5 kilograme. Am incercat cateva diete, cateva medicamente dar pana acum nici un rezultat. Cineva mi-a recomandat Clenbuterol, iar dupa cateva cautari am ajuns aici. Ce sfaturi imi puteti da despre Clenbuterol ? Poate avea efecte negative pe termen lung ? Cum trebuie sa il dozez ?

    Va multumesc anticipat,
    Valentina

  • Salut Valentina.

    La varsta ta, 5 kilograme le poti slabi fara probleme cu o dieta corespunzatoare si miscare. Nu este nevoie sa apelezi la astfel de medicamente, iar daca chiar doresti acest lucru desi nu ti-l recomand, consulta un medic specialist. Nu face greseala sa iti dozezi singura ciclul sau dupa spusele altor persoane necalificate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.