Mai multi muschi folosind otet !

Studiile spun ca acidul acetic din otet poate imbunatati sinteza glicogenului !

Antrenamentele de culturism au ca si combustibil principal glicogenul inmagazinat in muschi. Glicogenul nu este nimic mai mult decat un lant lung si repetat de glucoza. Cand aveti nevoie de energie, glicogenul este descompus intr-un proces numit glicoza. Glicogenul stocat in ficat este folosit pentru a mentine intre mese un nivel limitat de glucoza in sange, deoarece creerul si sistemul nervos depind de un flux continuu de glucoza care mentine „motorul” in miscare. Cea mai buna metoda de refeacare a rezervelor de glicogen este absortia de carbohidrati. De fapt, rapiditatea si eficienta cu care corpul reface rezervele de glicogen din muschi determina in mare parte rata recuperarii dupa exercitii.

In ultimii ani au aparut mai multe tehnici care au imbunatati consumul obisnuit de carbohidrati dupa un antrenament pentru a reface nivelul de glicogen din muschi si ficat. Unul ditnre ele implica utilizarea unui preparat de carbohidrati si proteine, de obicei intr-o ratie de 4 la 1, carbohidrati fata de proteine. Tehnica functioneaza deoarece implica folosirea unor acrbohidrati simpli, cu index glicemic ridicar care favorizeaza o productie maxima de insulina. Insulina la randul ei, favorizeaza o activitate crescuta a enzimelor necesare in sinteza glicogenului. Adaugarea de proteine la carbohidrati duce la o mai mare eliberare de insulina si prin urmare la o refacere mai eficienta a glicogenului.

Cercetatorii japonezi sunt de parere ca au gasit o alta modalitate de marire a sintezei glicogenului in muschi si ficat dupa un antrenament. Intr-un studiu recent care foloseste ca subiecte sobolanii, au descoperit ca prin administrarea de acid aceti rozatoarelor, refacerea glicogenului din muschi si ficat este mai eficienta. Cea mai obisnuita sursa de acid acetic este otetul,  iar studiul a aratat ca aceeiasi cantitate de otet folosta in alimentatie furnizeaza suficient acid acetic pentru acest corp.

Otetul contine acid acetic in concentratie de la 3 pana la 9 procente, iar preparatele cum sunt sushi, carnea si vegetalele mariante preparate cu otet contin 0,2 pana la `,5 grame de acid acetic. Otetul de mere este o sursa buna de acid acetic si a fost utlizat mutla vreme in medicina populara. O dieta care se bucura inca de popularitate pe Internet are otetul de mere ca principal ingredient.

Modul in care acidul acetic mareste refacerea glicogenului este complicat, iar procesul care are loc in ficat este diferit de cel care are loc in muschi. Ambele procese afacteaza sistemele enzimatice, efectul net fiind accelerarea refacrii glicogenului. Desi studiul initial a fost efectuat pe sobolani, nu avem motive sa credem ca aceasta tehnica nu va functiona in corpul uman, care implica aceleasi enzime in sistemele de refacere a glicogenului. Cei care doresc sa incerce acidul acetic pot folosi otetul de mere sau tabletele si capsulele care sunt ieftine si disponibile !

0 thoughts on “Mai multi muschi folosind otet !

  • Edi, citeste te rog articolul complet pentru a intelege ce este cu otetul de mere. Cresterea in masa musculara nu este influentata doar de antrenament, si alimentatia trebuie foarte bine pusa la punct. Intradevar otetul de mere nu este un factor esential, insa ajuta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *