Ce este o supraproteza?

 Ce este o supraproteza?O supraproteza este localizata peste un implant dentar cu diverse ustensile care ofera o stabilitate sporita. Implantul “supraproteza” este folosit pentru partea de sus sau partea de jos a danturii, inlocuid o intreaga arcata de la un capat la altul. Acest implant poate fi impartit pe mai multe sectiuni pentru a oferi un confort mai mare atunci cand este fixata. Materialele folosite la fixarea acestui implant sunt alese de medicul stomatolog care se ocupa de lucrarea respectiva, acesta asigurandu-se ca mestecatul se face cat mai natural si cat mai usor in urma acestei proceduri.

Pregatirea operatiei incepe cu ecografierea intregii danturi pentru a stabili daca va incadrati pentru o asemenea interventie. In urma acestei ecografii, medicul stomatolog stabileste pozitia exact a fiecarui dinte. De cele mai multe ori, se scoate un exemplar in plus pentru a usura treaba medicului care se ocupa de acest implant dentar.

De cele mai multe ori, un implant dentar folosit in partea de sus a maximarului va necesita un numar mai mare de implanturi in comparatie cu partea de jos. Este indicat ca partea de sus sa fie construita fara “tavan”, acesta fiind pus pe cerul gurii pentru o mai buna stabilitate, insa tanand cont ca acesta deranjeaza, este indicat sa se renunte la el si sa se foloseasca alte alternative.

implant-dentarNevoia acestuia implant dentar poate varia iar decizia daca sa va puneti sau nu un asenemea implant va apartine dvs. si medicului dvs. dentist. Numarul si forma implanturilor ar trebui sa va imite dantura dvs. naturala. De asemenea, tipul de implant cat si numarul lor trebuie stabilit cu medicul dvs. stomatolog.

 

One thought on “Ce este o supraproteza?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *