Halitoza – Respiratia Urat Mirositoare

Respiratia urat mirositoare, cunoscuta medical sub numele de halitoza, este o problema neplacuta.  Va puteti da seama cu greu ca aveti asa ceva, iar prietenii sunt de obicei prea politicosi sa va atraga atentia.

Simptome halitoza:

  • miros neplacut al gurii.
  • poate fi insotit de un gust rau in gura.

Cauze halitoza:

Halitoza are mai multe cauze, printre care se numara gumatul, consumul de alimente puternic mirositoare (ceapa, usturoi) si stomacul lasat gol mult timp. Alte cauze sunt infectiile gingivale, resturile alimentare ramase intre dinti si infectiile tractului digestiv.

Tratamente naturiste pentru halitoza:

– anason – extract lichid, echivalentul a 0,5-1 grame de seminte uscate, de 3 ori pe zi. Se foloseste ca apa de gura inainte de ase inghiti.
– coriandru – infuzati 10-30 grame de seminte zdrobite intr-un litru de apa clocotita timp de 10 minute, apoi strecurati. Beti cate o cana inainte de fiecare masa.
– menta se infuzeaza o lingurita de frunze uscate in 150 ml de apa clocotita, apoi se strecoara. Se raceste lichidul si se foloseste ca apa de gura de 2-3 ori pe zi.

Pentru prevenirea infectiilor gingivale:
– echinacea – extract lichid, echivalentul a 1 grame de radacina uscata, de 3 ori pe zi in 15 ml de apa. Folositi lichidul ca apa de gura inainte de a-l inghiti. Se administreaza timp de o saptamana.
– musestel sau romanita – infuzati un pliculet de ceai intr-o cana cu apa clocotita timp de 5 – 10 minute. Raciti, clatiti gura, apoi inghititi.

Pentru curatarea tractului digestiv

anason chinezesc – puneti o lingurita de fructe uscate intr-o cana cu apa clocotita. Infuzati timp de 10 minute, strecurati si beti 2 cani pe zi, inainte de mese.
– cuisoare – adaugati 1-3 cuisoare la o cana cu apa clocotita si fierbeti timp de 10 minute. Strecurati si beti aceasta cantitate in fiecare zi.
– scortisoara – puneti 1 gram de scrotisoara intr-o cana cu apa clocotita. Infuzati timp de 10- minute, apoi stecurati. Beti 3 cani pe zi.

Alte masuri pentru halitoza:

  • mentineti o buna igiena orala prin perierea dintilor si folosirea atei dentare de 3 ori pe zi – incercati o pasta de dinti care sa contine arbore de ceai sau ulei de eucalipt.
  • folositi o apa de gura antibacteriana care sa contina arbore de ceai sau manuka.
  • mergeti cu regularitate la stomatolog.
  • renuntati la fumat si reduceti consumul de cafea, usturoi si alte alimente cu miros puternic.

Apelati la medic:

  • daca aveti de mult timp aceasta problema, mergeti la medic pentru a putea afla cauza exacta a acesteia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *