Respiratie Urat Mirositoare

Respiratie urat mirositoare

Halena este termenul medical folosit pentru a descrie mirosurile neplacute din procesul de respiratie. In unele cazuri, respiratia urat mirositoare apare  doar in timpul vorbirii.

Cele mai multe cauze ale respiratiei urat mirositoare au la baa gura, mai exact o igiena orala precara. Mirosul neplacut din gura indica prezenta bacteriilor in cavitatea bucala (pe dinti si gingii). Pentru a inlatura acest lucru foarte neplacut, atat pentru pacient cat si pentru cei din jur este indicat un regim de curatare, care include periajul regulat, folosirea atei dentare si apei de gura.

Cauze respiratie urat mirositoare

La persoanele sanatoase cea mai frecventa cauza a respiratiei urat mirositoare sunt particulele de mancare, ramase la baza limbii, in partea din spate a acesteia. Aceasta portiune a limbii prezinta numeroase crapaturi care sunt locurile ideale pentru particulele de alimente ce se ascund si dezvolta bacterii.  Respiratia urat mirositoare poate indica de asemenea si prezenta unor boli severe, cum ar fi infectiile sinusurilor, ficatului si rinichilor cat si boli paradontale.

De asemenea respiratia urat mirositoare poate fi cauzata de ingrijirea incorecta sau lipsa ingrijirii cariilor dentare. Aceste carii la fel sunt si ele un loc ideal pentru particulele de mancare care in momentul in care se descompun pentru a produce bacterii, elimina un compus de sulf, acest compus de sulf fiind factorul principal pentru respiratia neplacuta.

Respiratia urat mirositore periodica este cauzata de stres, foame, fumat sau ingrijirea orala precara. Respiratia urat mirositoare poate provoca jena severa si sa fim realisti adesea creaza bariere in societate. Pentru va testa daca aveti o respiratie neplacuta, nu este nevoie decat de un simplu test : scoateti limba afara cat de mult este posibil, lingeti incheitura mainii, asteptati 5 secunde si apoi mirositi. Va veti de singur raspunsul. Incercati sa fiti cat mai realist cu dumneavoastra insasi. De asemenea se poate detecta si la dentist cu un simplu test care masoara cu precizie cantitatea de gaze de sulf si amploarea halitozei.

Din fericire aceasta boala este vindecabila, dar in majoritatea cazurilor cand este provocata de cariile dentare sau boli ale gingiilor necesita interventia medicului dentist.

0 thoughts on “Respiratie Urat Mirositoare

  • Eu folosesc impotriva respiratiei urat mirositoare guma de mestecat Orbit sau un mar proaspat. Sunt destul de eficiente pe o durata scurta de timp.

    Mi se pare foarte interesant articolul si voi incerca sa aplic tot ce explicati aici.

  • Gumele de mestecat iti pot face mai mult rau decat bine. Vom posta in curand un articol despre gumele de mestecat, dupa care cu siguranta vei renunta la ele.

    Merele sunt o alternativa excelenta la gumele de mestecat in cazul mirosurilor neplacute ale respiratiei. In plus merele curata foarte bine si dintii.

  • Si eu recomand merele pentru combaterea respiratiei urat mirositoare. Am avut si eu un timp respiratie urat mirositoare, si pot spune ca este destul de neplacut. In tot acest timp am fololosit mere, care pe langa faptul ca imi curatau dantura, ma scapau si de respiratia urata 😀

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *