La nivel global, cererea pentru accesul la o asigurare de sanatate este în crestere, acest lucru datorându-se, în principal, faptului ca tot mai multe persoane se autoeduca despre beneficiile unui pacient asigurat.
Suportul financiar si accesul la servicii medicale la cele mai înalte standardea devenit o preocupare constanta pentru tot mai multe familii, motiv pentru care asiguratorii realizeaza pachete complexe pentru a raspunde nevoii mari de pe piata. În acest fel, unplan de sanatate precum asigurarea medicala MediHelp a devenit un instrument esential în acoperirea costurilor pentru investigatiile de rutina, dar si în accesarea serviciilor medicale la standarde internationale.
Pacientii cu boli cronice sau terminale întâlnesc dificultati din cauza procedurilor de mentinere sub control a afectiunii medicale, dar si pentru reducerea riscului de dezvoltare a altor probleme de sanatate ca urmare a cursului medicamentos îndelungat. În aceste situatii, accesul la o asigurare de sanatate care sa puna pacientul în contact cu cei mai buni medici poate face diferenta între viata si moarte.
Exista o serie de boli a caror tratamente au rolul de a le tine sub control sau doar de a ameliora situatia, iar una dintre aceste cazuri este SIDA. De cele mai multe ori, o persoana infectata cu HIV dezvolta, intr-o perioada de 1 sau 2 luni dupa ce virusul a intrat in organism, simptome specifice gripei, manifestate pe o perioada de cateva saptamani, precum:
- Febra
- Durere de cap
- Tulburari musculare si dureri articulare
- Eczeme
- Dureri in gat si rani dureroase la nivelul gurii
- Umflarea ganglionilor limfatici, in principal pe gat
Epidemia de HIV s-a raspandit la peste 70 de milioane de persoane la nivel mondial, dintre care, aproximativ 35 de milioane au decedat.In 2017, numarul bolnavilor a fost estimat la 36,9 milioane de persoane infectate, evaluandu-se faptul ca 0,8% din populatia lumii traieste cu aceasta boala.Tot in acelasi an, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat faptul ca in jur de 980,000 de decese produse ca urmare a infectiei cu SIDA. Eforturile organizatiilor de a educa populatia cu privire la protectie si preventie au condus la scaderi cu aproximativ 51% comparativ cu anul 2004, cand s-au inregistrat 1,9 milioane de victime, respectiv 1,4 milioane in 2010.
Astazi, progresele din medicina ajuta pacientii in lupta lor zilnica impotriva acestei boli. Din dorinta de a ridica nivelul de constientizare a efectelor negative ale bolii, a simptomelor, dar si a metodelor de preventie, data de 1 decembrie a fost declarata Ziua Mondiala a luptei impotriva SIDA. Aceasta boala se dezvolta ca urmare a infectiei cu HIV, iar aparitia sa duce la un sistem imunitar scazut, motiv pentru care pacientul este predispus la dezvoltarea problemelor de sanatate grave.
Efectele secundare ale medicamentelor impotriva HIV, pe termen lung,sunt numeroase, in special daca sistemul imunitar este slabitsi nu reuseste sa protejeze organismul de afectiuni medicale precum:
- Probleme de rinichi, inclusiv insuficienta renala
- Afectiuni hepatice
- Bolicardiovasculare
- Diabetul sau rezistenta la insulina
- Cresterea nivelului de grasimi din sange (hiperlipidemie)
- Schimbari in modul in care organismul foloseste si stocheaza grasimea
- Slabirea oaselor (osteoporoza)
- Leziuni ale nervilor
- Efectele ale sanatatii mintale, cum ar fi: insomnia, depresia si gandurile suicidale
Un pacient care sufera de aceasta infectie are nevoie de cele mai bune servicii medicale existente si de medici specializati care sa ii ofere ingrijirea de care are nevoie. Accesul la o asigurare de sanatate va permite bolnavului sa se concentreze asupra procesului de ameliorare a simptomelor, dar si asupra preventiei impotriva altor boli, fara a se preocupa de acoperirea,in intregime, a costurilor.
Infectia cu HIV poate fi tinuta sub control, permitand pacientului sa duca o viata relativ normala. Mai mult decat atat, cu cat diagnosticarea se face mai devreme, cu atat sansele bolnavului de a actiona si a mentine infectia sub control sunt mai mari, ceea ce face ca sansele de supravietuire fara complicatii timpurii sa se reduca, la fel si dezvoltarea bolii SIDA. De aceea, indicate sunt controalele periodice la doctor, atentia la schimbari semnificative in starea de sanatate si discutia deschisa cu partenerii de viata. De asemenea, programarea unei vizite la doctor este acoperita de orice asigurarede sanatate, astfel incat pacientul poate realiza consultatiile fara grija banilor. Daca acesta doreste sa realizeze investigatiile inafara tarii, cea mai eficienta strategie este contactarea unui asigurator specializat in acest tip de asigurari, care saii ofere acces international la servicii medicale oriunde in lume, precum o asigurare medicala MediHelp.