Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului

Deputatii sustin “Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului”

Biroul permanent al Camerei a aprobat astfel solicitarea Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer privind marcarea “Zilei Internationale de lupta Impotriva Cancerului” in plenul Camerei Deputatilor.

Deputatii vor marca in data de 7 februarie, in plen, “Ziua internationala de Lupta impotriva Cancerului” printr-un mesaj menit sa sensibilizeze opinia publica cu privire la cancer. In cadrul lucrarilor in plen de luni Presedintele comisiei de sanatate, dna. Rodica Nassar, va citi mesajul de incurajare si la final deputatii vor aplauda timp de un minut pentru toti supravietuitorii de cancer.

Biroul permanent al Camerei a aprobat astfel solicitarea Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) privind marcarea “Zilei Internationale de lupta Impotriva Cancerului” in plenul Camerei Deputatilor. Cezar Irimia, presedintele FABC a declarat:” Doresc sa multumesc deputatilor pentru sprijinul acordat in aceasta campanie de senzibilizare. Prin aceasta actiune, dorim sa determinam un numar cât mai mare de oameni sa se adreseze medicului si sa-si schimbe comportamentul actual cu privire la controlul medical. Stilul de viata modern este caracterizat de o multime de factori care pot induce, din pacate, aceasta boala. Desi cancerul reprezinta a doua cauza de deces la nivel mondial sunt numeroase forme de cancer ce pot fi tratate daca sunt depistate la timp”.

“Testati-va si informati-va cu privire la cancer!”, este indemnul Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *