Femeile in perioada sarcinii

Dupa cum se stie viata femeilor este in unele perioade putin mai complicata decat a barbatilor din motive binecunoscute.  Unii dintre voi probabil nu veti intelege la ce anume ma refer sau veti reactiona ironic (la partea masculina ma refer). Ei bine, voi incercerca in cateva randuri sa va explic de ce spun ca femeile au anumite perioade mai dificile in viata lor, in care au nevoie de toata atentia partenerilor.

Una dintre cele mai grele incercari la care este pusa o femeie este sarcina si nasterea care dupa cum sunt sigur ca stiti este insotita de dureri care nu sunt tocmai placute. Unii ar spune ca aceste dureri reprezinta pacatul stramosesc, insa pe aceasta tema vom vorbi intr-un alt articol deoarece intram in probleme de natura religioasa si psihologica. De asemenea trebuie sa luam in considerare faptul ca in perioada de sarcina a unei femei, ea in fiecare zi, in fiecare ora si in fiecare minut poarta o grija extraordinara fatului. Alimentatia, stilul de viata, imbracamintea, practic toata viata ei se invarte in jurul copilului care il poarta in pantece.

De un real ajutor este intelegerea si implicarea partenerului de viata. In perioada de sarcina femeile de multe ori isi schimba comportamentul, obiceiurile alimentare si renunta la chestii care inainte le faceau placere pentru altele noi. Am vazut cazuri in care in perioada sarcinii o viitoare mamica a inceput sa aiba o pasiune pentru filmele horror (inainte acest gen de filme nici pe departe in topul preferintelor ei) sau a inceput sa consulte un dictionar vise , pentru a gasi cate o semnificatie fiecarui vis care il avea (chiar daca inainte nu credea ca visele pot fi „traduse”).

Cel mai important in aceasta perioada este ca partenerul de viata sa fie foarte intelegator si sa aiba o rabdare extraordinara pentru a o ajuta sa treaca peste toate aceste „complicatii” pentru ca la sfarsit, veti avea parte de cel ma frumos cadou posibil..un copil !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *