Gene care reglementeaza ritmul circadian legate de probleme de greutate

 Gene care reglementeaza ritmul circadian legate de probleme de greutateCercetatorii au descoperit legatura dintre greutatea corpului si un somn echilibrat.

Se pare ca toata lumea metabolismul si fluctuatiile de greutate sunt influentate de o gena care regleaza ceasurile interne ale corpului, numit “Rev-Erb alfa”.

Se pare ca aceasta gena este responsabil nu numai de greutate, dar, de asemenea, problemele care kilogramele in plus pot avea asupra sanatatii cele. Studiul a fost publicat online in Jurnalul FASEB.

 

 

Rev-Erb alfa gena este o componenta care se regleaza ritmul circadian si joaca un rol important in determinarea ratei metabolice. Au existat studii care au sugerat ca in exces de Rev Erb alfa stimuleaza adipogenesis (crearea de magazine de grasime din organism). Metabolismul de fiecare persoana depinde de diversi factori. In principiu, exista factori genetici si de mediu sunt implicate. Este un fapt bine cunoscut ca influenteaza metabolismul organismului necesarul de energie. De exemplu, o persoana cu un metabolism lent tinde sa castige in greutate. Desigur, aceasta crestere in greutate depinde nu numai metabolismul, dar, de asemenea, cu privire la cantitatea si calitatea alimentelor.

Cresterea in greutate are loc atunci cand exista un exces de calorii (o persoana consuma mai multe calorii decat arde). Desigur, stilul de viata are consecinte directe asupra indicelui de masa corporala. Este important sa ne amintim ca un stil de viata sanatos presupune nu numai o dieta sanatoasa bazata pe legume si fructe, dar include, de asemenea activitatea de zi cu zi fizica si somn odihnitor.

Cercetatorii au descoperit ca gena “Rev-Erb alfa” este cauza a obezitatii si hiperglicemie, chiar sub un regim alimentar normal. Experimentele pe soareci au aratat ca subiectii lipsit de Rev-Erb alfa genei au devenit obezi si hiperglicemiant, chiar daca suma a fost consumat alimente, comparativ cu un grup de soareci normala. In plus, oamenii de stiinta au descoperit ceea ce diferit in doua grupuri de soareci. Soarecii care au avut un deficit de Rev-Erb gene alfa a creat mai multa grasime decat soarecii normali. Gerald Weissmann, MD, redactor-sef al Jurnalului FASEB, remarca faptul ca constatare arata importanta si “ceasul biologic”, are o influenta asupra greutatii corporale.

Etienne Challet, Ph.D., un cercetator implicat in munca de la Departamentul de Neurobiologie de Ritmuri la Institutul de celular si Integrative Psihologie de la Universitatea din Strasbourg, in Pascal, Franta, a remarcat faptul ca stilul de viata neregulat, munca in schimburi, expunerea la artificiala lumina pe timp de noapte si normale de noapte-zi, tulburari de ritm poate avea consecinte asupra metabolismului. Cu alte cuvinte, o persoana poate gasi ca este foarte greu sa piarda in greutate, chiar daca la o dieta normala. Pe de alta parte, stilul de viata dezorganizat poate duce la comportamente mai sanatoase, cum ar manca in timpul noptii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *