Simularea Nationala a Examenului de Rezidentiat

16 octombrie va fi pentru studentii si absolventii tuturor facultatilor de Medicina si Medicina Dentara din tara o ocazie speciala pentru a-si verifica pregatirea dinaintea examenului de rezidentiat . Astfel, Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (SSCR), impreuna cu partenerii sai, ASMA, ASSMB, LSMDB OSSC, SSSC, SSMG, SSMI, SSSMI, ASMO, SSMHS, LSTGM si TDSA, organizeaza in aceasta zi prima editie a Simularii Nationale a Examenului de Rezidentiat. Evenimentul va fi unul de amploare, adunand organizatori din toata tara care vor lucra pentru o desfasurare concomitenta a activitatilor, intocmai ca la rezidentiat.

Proiectul este realizat in colaborare oficiala cu UMF „Carol Davila” Bucuresti, precum si cu alte Universitati de Medicina din Romania si va avea loc Sambata, 16 octombrie 2010 in fiecare centru universitar medical din Romania: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures, Timisoara.

Inscrierile au inceput deja si se vor va incheia joi, 7 octombrie. Aceasta necesita inregistrarea pe site-ul oficial al Simularii http://rezidentiat.sscr.ro precum si achitarea unei sume de 20 RON ce va acoperi cea mai mare parte din costurile logistice ale examenului, ale materialelor informative, protocol si alte suprize.

Totul se va desfasura dupa un program strict, concomitent in toate centrele universitare din tara. Intrarea in sali a participantilor va incepe la 8:30 pentru ca la 9:30 sa inceapa examinarea efectiva ce va dura 4 ore si va consta in 200 de intrebari tip grila, 50 complement simplu si 150 complement grupat, dupa modelul examenului de rezidentiat propiu-zis, cu intrebari din materia acreditata. In jurul pranzului va incepe corectarea grilelor cu un scanner si un soft specializat urmand ca in  majoritatea centrelor sa  existe un invitat special care va intretine o discutie libera cu studentii participanti pe teme legate de rezidentiat si nu numai. Partea cea mai interesanta va fi probabil realizarea unui clasament national si simularea repartizarilor pe specializari ce se va desfasura precum o teleconferinta intre toate centrele universitare.

In cadrul acestei Simulari Nationale a Examenului de Rezidentiat, ai parte de o multitudine de oportunitati: ai acces la unul din cele mai complete portaluri de informatii despre rezidentiat, participi, iar apoi ai acces la rezultatele unor studii stiintifice realizate cu aceasta ocazie, sustii un examen cu intrebari verificate, iti vezi pozitia in clasamentul national al rezultatelor, participi la discutii pe tema examenului sau anexe de interes general cu invitati din Universitate sau Sistemul Sanitar, participi la simularea repartizarii pe specialitati pe baza locului in clasamentul national si preferintelor personale.

Te invitam asadar sa participi la una din cele mai importante si de anvergura actiuni de pana acum pentru sprijinirea medicinistilor ce sunt in pragul sustinerii examenului de rezidentiat !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *