Studii facute noi pentru prevenirea atacului de cord

Studii facute noi pentru prevenirea atacului de cordCercetatorii de la Universitatea din Edinburgh, Centrul de Cercetare de Excelenta BHF, in colaborare cu Universitatea din Cambridge, au testat o noua metoda de diagnostic a pacientilor cu risc crescut de atac de cord. Cercetatorii au dezvoltat o tehnica combinata de PET si CT scanare de calcifiere activ care duce la stenoza arterei coronare. Dr. Marc Dweck, autorul principal pe hartie de cercetare si un coleg de cercetare BHF clinica la Universitatea din Edinburgh, a constatat ca pacientii de screening cu risc ridicat de atac de cord, nu este usor pentru ca investigatiile nu sunt perfecte.

El a adaugat ca aceasta noua descoperire este foarte promitatoare in prezice un atac de cord. Cu toate acestea, sunt necesare investigatii suplimentare pentru PET CT scanare pentru a fi utilizate in practica clinica curenta. Tehnica de imagistica nou, nu numai determina riscul cardiovascular al pacientilor cu boala coronariana, dar poate reduce, de asemenea, sansele pentru un pacient sa prezinte atacuri de cord.

Pacientii cu placa calcificat si calcificari active pot fi stented, in scopul de a recanalize vas de sange.
Studiul a fost publicat in Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, si a fost realizat pe 100 de pacienti cu boala coronariana. Pacientii au fost injectat doua marcatori, care poate vizualiza placa calcificat activ inactiv. 18F-fluorura de sodiu (NaF-18F), este unul dintre marcatori, care sunt luate in celulele in care calcifieri sunt active. 18F-NAF PET apoi este masurata. Interesant de remarcat faptul ca 18F-NaF a fost gasit la niveluri foarte ridicate la pacientii cu factori de mai multe cardiovasculare.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de mortalitate in lume. In numai in Marea Britanie omoara 88.000 de oameni in fiecare an. In general vorbind, boala coronariana se refera la o stenoza de vas de sange de la inima. In cazul in care nava este astupat de sange nu circula in mod corespunzator, iar muschiul inimii nu este oxigenat. Prin urmare, se produce ischemie miocardica si aceasta conditie este uneori tradus ca angina pectorala, o durere in piept, care are un caracter constrictiv. Trebuie remarcat faptul ca ischemie miocardica poate fi, de asemenea, tacut, si la pacientii cu diabet zaharat care au neuropatie senzoriala. Cand vas de sange este complet blocat un atac de cord apare. Nava este blocat din cauza acumularea placii bacteriene. In timp, placa poate fi complicata de agregarea trombocitelor si de calcifiere. Pacientii cu acumularea placii instabile sunt investigate de catre coronagrafie pentru a vedea cat de mult a navei este blocata si care este riscul de infarct miocardic. Exista alte teste, cum ar fi ecocardiografie intracoronary, RMN-ul, testul de efort, scintigrafie cu technetiu.

Beneficiu de PET / CT a fost demonstrat inainte, atunci cand Dr. Dweck a folosit aceasta tehnica pentru a analiza mai indeaproape stenoza aortica, o boala de inima valvulara caracterizata prin ingustarea orificiului aortic.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *