Dependenta de masturbare

Ce este dependenta de masturbare ?

Dependenta de masturbare, este, pur si simplu necesitatea compulsiva a individului de a se masturba. Necesitatea devine atat de coplesitoare incat dependentul nu mai are puterea sa se abtina. Aceasta dorinta coplesitoare este baza celor mai multe forme de dependente sexuale. Necesitatea de a vedea materiale pornografice este de asemenea un precursor de masturbare. Formele cele mai avansate ale dependentei sexuale cum ar fi sexul in grup, sexul cu prostituate sau alte activitati ilegale, in general isi au inceputurile in masturbare. Masturbarea dependenta este mentionata ca un „proces” de dependenta, spre deosebire de o substanta cum ar fi alcoolul sau drogurile. Intr-un proces de dependenta, sentimentul de euforie vine de la substantele chimice eliberate de creier,  nu dintr-o sursa externa. Cand mintea se obisnuieste cu eliberarea acestor substante chimice, se vor cauta surse de afara pentru a continua starea de euforie.

La prima vedere masturbarea pare sa fie inofensiva. La urma urmei, este doar sex cu tine. Dar efectele masturbarii sunt mult mai grave, decat pot vedea ochii. Din moment ce suntem formati din 3 parti : trup, suflet si spirit – masturbarea ne afecteaza fizic, emotional si spiritual. Inainte de a intra in efectele negative ale masturbarii, permiteti-mi sa va spun ca acestea sunt reale, au fost experimentate atat de oamenii de rand cat si de specialisti.

Dependenta de masturbare – aspecte psihice

Dupa cum am mentionat mai sus, dependenta de masturbare are loc din cauza abundentei se substante chimice care sunt eliberate in creier in timpul orgasmului. Pe masura ce creierul incepe sa tanjeasca dupa aceste substante, impulsioneaza individul sa ajunga la orgasm mai repede si mai des. In plus, dependentul devine obisnuit cu senzatiile masturbarii, uneori pana la punctul in care sexul normal nu il mai satisface.Woddy Allen avea o replica intr-unul din filmele sale ” Ma pricep la sex, practic foarte mult cand sunt singur”.  In timp ce aceasta repilica este una amuzanta pentru unii, ea subliniaza problema fizica a masturbarii. Prin practicarea masturbarii, dependentul devine satisfacut intr-un timp scort, o activitate lenta cu un punct culminant rapid. Din pacate acest lucru nu este satisfacator pentru partenerul dintr-o relatie.

Dependenta de masturbare – aspecte emotionale / spirituale

Masturbarea, prin natura sa insasi, este un act egoist. Din moment ce faci sex cu tine insuti, nu aveti nevoie de altcineva. Natura emotionala tinde sa urmeze acelasi scurt. Cum sexul devine ceva mai mult decat un alt mod de a va satisface propriile nevoie fizice, tendinta este de a ignora nevoile emotionale ale sotului / sotiei. El / ea devine nimic mai mult decat un obiect pentru satisfacerea sexuala. Au fost cazuri in care sotii s-au departat, ajungand sa sa nu mai aiba nevoie unul de iei psihic si spiritual, doar fizic, lucru ce a dus la incheierea casniciilor de zeci de ani.

Multi oameni se grabesc sa spuna ca masturbarea nu este mentionata in biblie, deci nu ar trebui sa fie ceva in neregula cu ea. Unii subliniaza povestea lui Onan in Geneza 38:8 – 10 ca un exemplu de masturbare care a fost condamnat in biblie. Cu toate acestea, in context, se poate argumenta ca rautatea lui Onan provine din refuzul de a oferi fratelui sau decedat un mostenitor. A fost nevoei de declaratia radicala a lui Isus in Matei 5:28 pentru a arata natura pacatoasa a masturbarii : „Dar eu va spun ca oricine care se uita la o femeie sa o pofteasca, a comis deja un adulter in inima lui”. Deoarece masturbarea este aproape intotdeauna insotita de ganduri obscene, prin cuvintele lui Iisus este la fel ca adultarul, care este unul din cele mai grave pacate.

Dependenta de masturbare – Cum stiu daca sunt dependent/a ?

Cel mai simpla metoda de a afla daca esti dependent de masturbare este sa te opresti. Incearca sa te abtii de la msturbare sau orice alta foram de sex in afara casniciei, pentru 30 zile. Daca sunteti in stare sa mergeti atat de departe fara a incerca sa va masturbati dupa primele zile, probabil, nu sunteti dependent de masturbare. Cu toate acestea, ai putea lua in considerare faptul ca ar trebui sa renunti la masturbare de dragul relatiilor tale. In cazul in care abia puteti sa va abtineti cateva zile, clar aveti o problema cu dependenta de masturbare.

Din moment ce masturbarea afecteaza corpul, sufletul si spiritul, recuperarea ar trebui sa aiba loc in toate aceste parti. Recuperarea fizica implica abstinenta. Am mentionat deja mai sus ca acesta este un lucru dificil sau imposibil pe cont propriu. Deci avem nevoie de sprijin emotional, care poate veni doar de la persoane responsabile. Acestea ar pute include consilierea cu o persoana a bisericii cu experiente in probleme de dependenta sexuala, in sensul ca dependenta de masturbare tinde sa fie un pacat secret, si exista un sentiment de rusine in a admite aceasta lupta.

In concluzie, pentru a invinge dependenta de masturbare este nevoie de multa vointa, autostapanire de sine si cel putin o persoana apropiata care sa va sprijine emotional. Va doresc mult succes !

0 thoughts on “Dependenta de masturbare

  • Masturbarea nu e deloc naturala. este ceva demonic, care satana imprima in mintea oamenilor ca e natural… aici nu este vorba decat de religie, oameni care cred ca a nu te schimba dupa o traire placuta acelui de sus care sia dat viata doar pentru a ne putea ierta pe acest pamant, dar voi cei care mergeti in pierzare si chemati si pe alti va veni vremea in care ve-ti vrea sa dati timpul inapoi, care veti mai tanji dupa aceasta viata de iertare si caire. atuci veti fi in iad, daca nu hotarati sa va schimbati vietile. nu suntem nascuti sa murim, asa v

  • E o prostie asta cu masturbarea eu sunt femeie m-a invaat o prietena buna sa ma masturbez de fapt am surpris-o in baie cind se masturba si m-a intrebat daca eu nu practic si atunci m-a invatat si de atuci ma masturbez zilnic sau daca am chef de doua ori pe zi timp de vreo 17 ani continuu, si nu am nimic este doar o minciuna daca esti ninfomana atunci ce mai faci, e vrajeala corpul spune singur daca simte nevoie ai orgasm daca nu merge nu ai atata tot nu credeti in tampenii fetelor eu va spun din experieta am 40 de ani si nu am probleme astea sint goange ce le dau medicii fetelor ascultati la mine toata lumea se masturbeaza dar nu toti au curajul sa recunoasca deci datii inainte cu masturbarea fara probleme, va pup mai intrebati prietwne mai in varsta si va vorspuneacelasi lucru..

  • Dida Emilia @

    Iti dau dreptate la tot ceea ce ai spus, am auzit o doamna medic de profesie care spunea ca e un mijloc de cunoastere a corpului tau. Dar pe de alta parte, mai ales in cazul femeilor, de ce sa nu o faci cu un partener. Am mentionat ,, in cazul femeilor” pentru ca un barbat e refuzat mult mai des la acest capitol, pe cand femeile aproape niciodata…. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *