Masturbarea la adulti

In cazul adultilor, principala cauza care duce la masturbare este lipsa unei activitati sexuale normale din diverse motive, care depind de situatie. Astfel, viata dusa in locuri lipsite de contactul cu sexul opus favorizeaza aparitia masturbatiei (este cunoscut procentul mai mare de onanisti in internate, cazarmi, spitale, sanatorii, inchisori sau printre echipajele vaselor maritime).

Obiceiul onaniei devine, de multe ori, un reflex conditionat si chiar daca persoana respectiva incearca raporturi sexuale normale, acestea deseori sunt insotite de hiperemotivitate si de teama nereusitei. Uneori, frica masturbantului ca nu va putea incepe o viata sexuala normala il face sa persiste in obiceiul sau isi sa se izoleze de sexul feminin.

Masturbarea si educatia de acasa

Uneori, adversiunea fata de actul sexual este indusa si inradacinata in mintea baiatului sau a fetei de catre parinti, printr-o educatie gresita, in sensul ca actul sexual este lucrul cel mai imoral si daunator pentru organism (prin aceasta parintii sconteaza sa infricoseze pe adolescenti, dar in acelasi timp influenteaza negativ personalitatea lor psiho-sexuala). Exista situatii cand actul sexual nu satisface pe ambii parteneri sau pe unul dintre ei si, in acest caz, cel nesatisfacut, din dorinta obtinerii unui orgasm, recurge la masturbatie.

Ori de cate ori exista o crestere a excatabilitatii genitale de origine psiho-senzoriala sau locala, in lipsa altor activitati fizice si intelectuale, in functie de mediul inconjurator si de imposibilitatea satisfacerii nevoii sexuale, aceasta poate duce la rezolvarea dorintei sexuale crescute prin practicarea masturbatiei.

Manierele de practicare a masturbatiei sunt multiple. Cel mai frecvent folosita este masturbarea manuala, pina la obtinerea ejaculatiei si a falsului orgasm ; alteori sunt utilizate diferite obiecte, care creeaza iluzia organelor genitale ale sexului opus. Unele obiecte folosite pentru masturbare pot produce accidente. Astfel, chirurgii relateaza ca in cursul operatiilor gasesc uneori, in caile genitale feminine urmatoarele obiecte : ace de cap, agrafe, creioane, batoane de ceara, bujii, rujuri, sarme indoite la cap, andrele, diverse bile etc.

Este interesant ca o parte din obiectele utilizate pot fi gasite in vagin, dar si in uretra femeilor, deoarece aceasta reprezinta o zona erogena. Din cauza ignorantei asupra detaliilor anatomice sau datorita faptului ca zona uretrala este erogena, unele fete introduc in uretra obiecte care pot ajunge, uneori, pina in vezica urinara, cu consecinte nocive pentru organism. Corpii straini care cad in vezica urinara nu pot fi extrasi decat prin interventie chirurgicala, iar daca raman aici produc infectii sau favorizeaza formarea de calculi. Bineinteles ca unele obiecte mai pot provoca raniri ale mucoasei vaginale sau uretrale, iar alteori accidente mai grave.

In cazul masturbarii mintale psihice, orgasmul se produce prin simpla imaginatie sau amintire lasciva. Unele femei cu o excatabilitate sexuala crescuta pot obtine satisfactia prin simpla apropiere si compresiune a coapselor de regiunea genitala.

Consecintele masturbarii

Consecintele masturbatiei asupra organismului au o anumita importanta si trebuie sa le apreciem in raport cu varsta si frecventa acestei practici.

A fost o perioada cand se exagera in privinta consecintelor masturbatiei, pretinzandu-se ca ea este sursa celor mai grave boli nervoase. Aceasta conceptie eronata a dus la aparitia unei literaturi pseudostiintifice, care infricosa si ingrozea pe onanisti. Cind masturbantul ajungea sa cateasca asemenea relatari, teama de care era cuprins favoriza la el aparitia, cu adevarat, a unor tulburari psihice, uneori mergind pina la tendinta de sinucidere.

Ulterior, in urma cercetarilor, autori competenti – ca Berkman, Moli, Vogel, Erb, Hesnard – se ridica si combat punctul de vedere gresit de mai sus. Alti autori, ca Stechel, au alunecat in cealalta extrema, tot gresita, de a afirma ca masturbatia nu ar avea absolut nici o urmare nociva, fapt ce nu corespunde cu realitatea.

Un prim fenomen este clar, si anume ca masturbatia nu poate da o satisfactie sexuala deplina. Nu are loc o adevarata destindere a tensiunii nervoase acumulate in timpul excatatiei mecanice, deoarece lipseste contactul intim dintre parteneri, lipseste trairea psihica reciproca a actului sexual. Repetarea masturbarii duce, cu timpul, la epuizarea sistemului nervos si, din cauza efortului imaginativ si a lipsei de destindere, se poate instala o nevroza cu elemente anxioase sau depresive. Masturbantul, datorita insatisfacerii sale sexuale, cauta noi metode de masturbare mai rafinate, care dauneaza si mai mult sanatatii si potentei sale sexuale.

Intr-un act sexual normal participa tot fizicul si psihicul omului, pe cand masturbatia este un act izolat, solitar, care duce la simpla golire a rezervelor seminale. Mai devreme sau mai tarziu, masturbantii sunt cuprinsi de un sentiment de culpabilitate si incep sa aiba remuscari, fenomen ce poate determina aparitia unor stari de boala ca ipohondria, mai ales daca este vorba ide fete tinere. in ceea ce priveste atitudinea celor din jur fata de masturbanti, aceasta nu trebuie sa fie exagerata. Se va explica ca masturbatia este un act artificial si un obicei daunator sanatatii ; altfel, daca scontam sa speriem pe masturbant de practica lui, riscam sa-l aducem intr-o stare de nevroza si, ulterior, la impotenta sexuala prin autosugestie – stari ce sunt mai greu de vindecat.

Masturbarea si ejacularea precoce

Ca o consecinta a masturbatiei cronice apare ejacularea precoce la barbat si, uneori, impotenta sexuala psihogena prin autosugestie (existand teama de a nu fi capabil de un act sexual normal). La unele femei scade sensibilitatea sexuala uneori, pana la frigiditate. in antecedentele unor femei frigide putem gasi practicarea masturbatiei. Catherine Davis, care a studiat mult caracterele masturbatiei feminine, sustine ca urmarile nu ar merge chiar atat de departe. Ca fenomene generale, aceste femei acuza scaderea memoriei, o irascibilitate care alterneaza cu o stare de depresiune si, din cauza practicarii actului solitar al masturbatiei, la ele se dezvolta egocentrismul.

Masturbantul este un om timid, fara spirit de initiativa si care cauta sa fuga de colectiv. Din cauza asteniei psihice si fizice care se instaleaza, la masturbanti apar usor si tulburari neurovegetative, ca cefalee, ameteli, palpitatii, amorteli si furnicaturi in membre.

0 thoughts on “Masturbarea la adulti

  • Cu siguranta exista, de cele mai multe ori se rezolva prin ocupatie sau odihna, psiholog sau in ultima instanta chiar cu medicamente, depinde de problema, cauza, etc.

  • buna ziua!sotul meu lucreaza in spaniane vedem de doua ori pe an,se masturbeaza foarte des si ultima masturbare a fost cu putin sange.el are 39 ani,nu i s-a mai intamplat pana acum asa ceva.poate fi o infectie urinara ?sau poate fi altceva? multumesc celor care im va raspunde!

  • In principiu cred ca ar fi vorba de o infectie urinara, ar trebui sa vada cand urineaza daca se intampla acelas lucru, poate recolta urina eventual…ar fi indicat sa il vada un medic…

  • Remediu pentru efectul : calcularea precoce si impoten?a sexual? psihogena prin autosugestie.
    Mul?umesc

  • lori ten gura da labar pensionar hahaha ba nu mai face laba ten bot minti lumea ca ai un sot in spania si tu esti ala hahaha mue ba huaaaa hahahaha

  • Cu putina vointa se poate renunta la masturbare, chiar daca n-ai alternativa. Eu am 41 ani si am fost intotdeauna singur. Am descoperit viciul masturbarii la 15 ani si l-am practicat cand mai des, cand mai rar. Reuseam cu greu sa ma abtin 7-10 zile. In ultima vreme insa am reusit performanta sa ma abtin 5 saptamani. E mai greu la inceput, in primele zile. Daca reusesti sa-ti vezi de treaba mai multe zile la rand, uiti de masturbare si nu te mai tenteaza. Eu acum, desi discut despre acest subiect, nu mai am nici un pic de dorinta de a ma mai masturba, ca si cum nici nu m-ar fi preocupat vreodata. Imi zicea cineva o data ca trebuie neaparat sa fac sex, ca altfel organul nefolosit isi pierde functia. Asa sa fie oare? Eu cred ca oricand as fi in stare sa fac sex, numai sa am cu cine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.