Infertilitatea masculina. Cauze si solutii pentru tratare

fertilitate barbatiOrice om isi doreste sa aiba copii, insa in anumite cazuri, aceasta dorinta poate sa ramana neimplinita din cauze precum infertilitatea. Exista multi barbati care sufera de infertilitate masculina si oricat ar fi de greu de crezut, problema este una destul de comuna.

La nivel mondial, 13 din 100 de cupluri se confrunta cu probleme in ceea ce priveste fertilitatea, iar motivele pot sa difere foarte mult. Dintre cele 13 cazuri, o treime sunt din cauza incapacitatii barbatului de a produce suficienta sperma.

Care sunt principalele cauze ale infertilitatii masculine?

Conform specialistilor de la remediumfarm.ro, cauzele pot fi extrem de variate:

  • Afectiuni ale spermatozoizilor. Celulele care se transforma in sperma sunt neobisnuite si nu se dezvolta. Cauzele pot fi date de mostenirea genetica, sau de stilul de viata nesanatos. Lipsa unui numar suficient de vitamine si minerale, tutunul, alcoolul sau administrarea unor medicamente pot duce la aceasta problema.
  • Varice in interiorul scrotului. Practic, sunt vene inflamate care sunt situate in interiorul scrotului si afecteaza 16 din 100 de barbati. Acestea pot bloca spermatozoizii si reprezinta 40% din cazurile de infertilitate.
  • Ejaculare retrograda. Este o afectiune care face ejacularea sa fie in sens invers, trimitand spermatozoizii inapoi in corp.
  • Infertilitate imunologica. Este cauzata de propriul corp, care produce anticorpi si ataca spermatozoizii.
  • Cauze hormonale sau schimbari la nivelul cromozomilor.

De asemenea, infertilitatea poate sa fie cauzata si de medicamentatie, tumori, boala celaica, expunerea la chimicale sau la diverse radiatii sau un stil de viata nesanatos.

Cum se trateaza infertilitatea masculina?

Cel mai bine este sa se previna, nu sa se trateze. Astfel, atata vreme cat nu exista o problema genetica in acest sens, este bine sa se mizeze pe o alimentatie cat se poate de sanatoasa. In functie de problema, tratamentul poate sa fie non chirurgical sau chirurgical.

Una dintre variantele cele mai noi si interesante de tratament al infertilitatii este Profertil barbati. Compus din suplimente precum acidul folic si zincul, profertil reuseste sa fie foarte eficient in numeroase cazuri. In compozitia acestor suplimente mai intra si alte vitamine, cum ar fi glutation, acidul volic, coenzima Q10, L-Carnitina sau L-arginina, fiecare cu proprietatile sale curative.

L-Carnitina, spre exemplu, este un substrat de energie al spermatozoidului si are rolul de a creste motilitatea acestuia.

Coenzima Q10, pe de ala parte, poate duce la cresterea cantitatii de spermatozoizi si a ratei de fertilizare.

Sfaturi utile pentru cei care sufera de probleme cu fertilitatea

Un prim sfat ar fi consultul medicului, pentru a descoperi exact cauza problemei. De asemenea, trebuie sa se renunte de tot la fumat, alcool in exces si alimentatie nesanatoasa si este bine sa se evite purtarea lenjeriei foarte stramte. Din fericire, majoritatea cazurilor de infertilitate pot fi rezolvate gratie medicinei moderne, asadar, aproape oricine se poate bucura de o familie completa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *